Ήρθε ο καιρός πάλι! Η εποχή του χρόνου που ο καθένας ανυπομονεί, αλλά κανείς δεν πιστεύει πόσο γρήγορα έφτασε. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, έχουμε την προδιάθεση να μοιραστούμε τον χρόνο μας με τους φίλους μας και τους αγαπημένους μας, αλλά είναι σημαντικό να κρατήσουμε τους ιούς μακριά από τη λίστα των καλεσμένων. Το Dettol® εξοπλίζει τις οικογένειες με την προστασία που χρειάζονται κατά τη διάρκεια των διακοπών ώστε να εξασφαλίσει ότι το μόνο πράγμα που θα μοιραστείτε αυτό τον χρόνο είναι ενθουσιασμός και χαρά.

Τι είναι η γρίπη;

Η γρίπη είναι μια ασθένεια που προκαλείται από ένα ιό που μεταφέρεται μέσω μικρών σταγονιδίων υγρασίας, που δημιουργούνται όταν οι άνθρωποι βήχουν, φταρνίζονται ή ενώ μιλούν. Καθώς δεν υπάρχει καλύτερη εποχή ώστε να συναντηθείτε με όλους από αυτή των διακοπών, δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι θα έρθετε σε επαφή με αρκετά άτομα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ιός της γρίπης είναι πολύ μεταδοτικός, και μπορεί να μεταδοθεί από κάποιον έως και μια μέρα πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων αλλά και έως επτά μέρες μετά την γρίπη. Ανεξαρτήτως πόσο προσεχτικοί είναι οι άνθρωποι, αυτοί οι ιοί μπορούν να εγκατασταθούν και να συσσωρευτούν σε χερούλια, gadgets και κυρίως στις επιφάνειες της κουζίνας. Είναι σαν ένα κακόγουστο αστείο ότι η εποχή της γρίπης πέφτει στην εποχή του χρόνου με τις καλύτερες λιχουδιές!

Τα συμπτώματα της γρίπης περιλαμβάνουν:

  • Βήχα
  • Πονόλαιμο
  • Μυϊκούς πόνους
  • Καταρροή ή και βουλωμένη μύτη

Πολλοί άνθρωποι έχουν συσχετίσει την γρίπη με το να έχουν και πυρετό. Αν και αποτελεί ένα δυσάρεστο σύμπτωμα, δεν συμβαίνει στον καθένα που νοσεί από γρίπη να έχει πυρετό, οπότε δεν αποτελεί κανόνα ακόμα και αν έτυχε να είχατε αυτά τα συμπτώματα εσείς. Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι ξεπερνούν τη χειρότερη γρίπη περίπου σε μία εβδομάδα, πολλές φορές μπορεί να είναι τελείως απρόβλεπτη και με υψηλό ρίσκο για σοβαρές επιπλοκές σε συγκεκριμένες ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού όπως μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Πώς να θεραπεύσετε την γρίπη;

Η καλύτερη θεραπεία είναι μια δυνατή άμυνα, οπότε βεβαιωθείτε ότι είστε καλά προστατευμένοι. Χρησιμοποιώντας Dettol® απολυμαντικό σπρέι και αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια σε καθημερινή βάση σκοτώνετε το 99.9% των ιών και των βακτηρίων, ώστε να ανησυχείτε μόνο για την καλοπέραση σας στις διακοπές.

Ότι και να σας φέρει η εποχή των διακοπών, ευχόμαστε να είναι χαρούμενο και υγιές για εσάς και την οικογένεια σας. Ελπίζουμε ο οδηγός μας να σας σας βοηθήσει και να φροντίσετε με το Dettol® να κρατήσετε το σπίτι σας χωρίς ιούς και βακτήρια.

Καλές διακοπές από όλους εμάς στο Dettol®, όπου σας βοηθούμε να μοιραστείτε ενθουσιασμό, όχι μικρόβια.