333 POTTY TRAINING AND HYGIENE

Μάθετε να αναγνωρίσετε τα σημάδια που μαρτυρούν ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να μεταβεί στο γιογιό και διαβάστε μερικές συμβουλές για την εκπαίδευση τουαλέτας. Επιπλέον, ανακαλύψτε πώς η απλή υγιεινή των χεριών καθώς επίσης και το καθάρισμα και η απολύμανση των επιφανειών κατά την εκπαίδευση τουαλέτας μπορεί να βοηθήσει εσάς και το παιδί σας να παραμείνετε ασφαλείας από μικρόβια και βακτηρίδια.

Έτοιμοι για Εκπαίδευση Τουαλέτας?

Εσείς μπορεί να είστε έτοιμοι, αλλά το παιδί σας είναι; Όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά και κάποια θα είναι συναισθηματικά και σωματικά έτοιμα πριν από άλλα. Στην πραγματικότητα, δεν έχει σημασία πότε το παιδί σας θα είναι έτοιμο και σίγουρα δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να αγχώνεστε σε περίπτωση που καθυστερήσουν σε σχέσημε άλλα παιδιά.

Παρακάτω σας δίνουμε μερικά σημάδια που θα πρέπει να αναζητήσετε που θα σας βοηθήσουν να διακρίνετε εάν το παιδί σας είναι έτοιμο για την εκπαίδευση τουαλέτας:

 • Ρωτάνε για άλλα παιδιά που πηγαίνουν στην τουαλέτα
 • Επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για ό,τι κάνετε στην τουαλέτα
 • Μιλούν για την ανάγκη να πάνε για πιπί ή κακάκια
 • Αρχίζουν να κάθονται οκλαδόν και να τραβάνε προς τα κάτω το παντελόνι τους

Αν το παιδί σας είναι έτοιμο να μεταβεί από τις πάνες στο γιογιό, προσπαθήστε το. Δεν είναι τόσο τρομακτικό ή αγχωτικό όσο πιστεύουν μερικοί, αλλά θα χρειαστεί να σκεφτείτε επιπλέον την υγιεινή για να διατηρήστε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον για την οικογένειάς και να να εμποδίσετε την εξάπλωση των μικροβίων και βακτηριδίων. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το γιογιό, οι βρύσες του μπάνιο, το καζανάκι της τουαλέτας, το κάθισμα και οι χώροι γύρω από το δοχείο και το κάθισμα της τουαλέτας καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά.

Συμβουλές για την Εκπαίδευση Τουαλέτας

Για κάποιο χρονικό διάστημα, το παιδί σας ήταν ευτυχισμένο κάνοντας πιπί και κακάκια στην πάνα του ανενόχλητο παίζοντας και βλέποντας τηλεόραση. Δε θέλουν να σταματήσει η διασκέδαση όταν ξεκινάει η εκπαίδευση τουαλέτας. Κάντε λοιπόν εξαρχής τη διαδικασία συναρπαστική.

Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει το χρώμα του γιογιό- δικό του είναι!

 • Διακοσμήστε το γιογιό έτσι ώστε να νιώθουν ότι είναι ξεχωριστό
 • Αφήστε τα να σας συνοδεύσουν στην τουαλέτα και εξηγήστε τους τι συμβαίνει
 • Μετατρέψτε το καζανάκι σε παιχνίδι
 • Προσθέστε λίγη μαγεία στην υγιεινή των χεριών με το Αυτόματο Σύστημα Κρεμοσάπουνου της Dettol
 • Αφήστε μερικά βιβλία και παιχνίδια κοντά στο γιογιό για να τα ενθαρρύνετέ τα να μείνουν λίγο περισσότερο. Βεβαιωθείτε ότι είναι αντικείμενα που μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα για να προλάβετε την εξάπλωση των βακτηριδίων
 • Επιδοκιμάστε το παιδί σας όταν κάνουν πιπί ή κακάκια στο γιογιό
 • Παρουσιάστε τα ειδικά βρακάκια για την εκπαίδευση τουαλέτας για να συνηθίσετε το παιδί σας να ανεβάζει και να κατεβάζει το βρακάκι του

Υγιεινή για τα χέρια και το σπίτι

Η εκπαίδευση τουαλέτας δε γίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάθε παιδί είναι μοναδικό και για κάποια από αυτά μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από άλλα. Ούτως ή άλλως, είναι η τέλεια στιγμή για να διδάξετε στο μικρό σας τα βασικά σχετικά με την υγιεινή των χεριών, επισημαίνοντας ότι δε θα πρέπει να αγγίζουν την τουαλέτα και μεταδίδοντάς τους τη συνήθεια του σωστού πλυσίματος των χεριών. Για ένα εύκολο πλύσιμο των χεριών να έχετε έτοιμο προς χρήση το Αυτόματο Σύστημα Κρεμοσάπουνου της Dettol – εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηριδίων.

Παράλληλα με την μεγάλη εξάσκηση, η εκπαίδευση τουαλέτας απαιτεί επίσης πολύ υπομονή. Θα χρειαστεί να διατηρήσετε το σπίτι σας υγιεινό  έχοντας την πειθαρχία να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε αμέσως τις περιοχές (συμπεριλαμβανομένου του γιογιό του παιδιού σας) για την πρόληψη της εξάπλωσης των μικροβίων και βακτηριδίων.

Συμβουλές Καθαρισμού του Γιογιό

 • Αδειάστε το περιεχόμενο του γιογιό στην τουαλέτα πριν να το καθαρίσετε
 • Χρησιμοποιείστε το προ-αραιωμένο απολυμαντικό υγρό Dettol ή το Αντιβακτηριδιακό Καθαριστικό Dettol /Ολοκληρωμένο Πολυκαθαριστικό Σπρέι Dettol 
 • Εάν χρησιμοποιείτε το Αντισηπτικό Υγρό Dettol, χρησιμοποιείστε το μόνο αραιωμένο, μην το βάζετε αδιάλυτο στο γιογιό καθώς μπορεί να καταστρέψει το πλαστικό. 
 • Χρησιμοποιείτε τα Μαντηλάκια Καθαρισμού Δαπέδου Dettol για να σκουπίσετε τις λάσπες και τις ακαθαρσίες
 • Καθαρίστε το κάθισμα της τουαλέτας, το καζανάκι και τις βρύσες με το Ολοκληρωμένο Πολυκαθαριστικό Σπρέι Dettol/Αντιβακτηριδιακό Καθαριστικό Dettol 

Αν θεωρείτε ότι καθαρίζετε περισσότερο τις ακαθαρσίες παρά γιορτάζετε τις μικρές επιτυχίες, μην αγχώνεστε, ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι το παιδί σας δεν είναι ακόμα έτοιμο για την εκπαίδευση τουαλέτας.