Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
noneFAQ

Συχνές ερωτήσεις για το Dettol

Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε; Εδώ θα βρείτε τις πιο συχνές ερωτήσεις. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε απάντηση στην ερώτησή σας, τότε χρησιμοποιήστε την γραμμή αναζήτησης στον ιστότοπό μας ή επικοινωνήστε μαζί μας.

Αποτελεσματικότητα προϊόντος

Τα απολυμαντικά μας προϊόντα περιέχουν δραστικές ουσίες που έχουν βακτηριοκτόνο ή/και ιοκτόνο δράση. Προκειμένου να επιβεβαιωθεί το επίπεδο των δραστικών ουσιών, όλα τα προϊόντα δοκιμάζονται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. 

Τα καθαριστικά μας προϊόντα είναι ειδικά σχεδιασμένα για απολύμανση. Για παράδειγμα το Καθαριστικό Επιφανειών εξουδετερώνει το 99,9% βακτηρίων και ιών*. Τα προϊόντα καθαρισμού μας έχουν σχεδιαστεί ειδικά για υψηλή απόδοση καθαρισμού. Για παράδειγμα, το Καθαριστικό Πολλαπλών Χρήσεων, επιπροσθέτως των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του, αντιμετωπίζει τα δύσκολα λίπη κουζίνας και τους ρύπους του μπάνιου. 

Υπάρχει πιθανότητα αυτό να προκαλείται από παγίδευση αέρα. Για την αφαίρεση του αέρα: 

  1. Τοποθετήστε το προϊόν σε νεροχύτη
  2. Γυρίστε τη σκανδάλη στη θέση «Off»
  3. Τραβήξτε πίσω τη σκανδάλη και στη συνέχεια ελευθερώστε
  4. Επαναλάβετε αργά τη δράση άντλησης
  5. Γυρίστε τη σκανδάλη στη θέση «On»
  6. Αυτό θα ελευθερώσει αέρα που έχει παγιδευτεί στο σωληνάριο και θα επιτρέψει στο προϊόν να λειτουργήσει. 

Αν εξακολουθεί να μη δουλεύει μετά από αυτή τη διαδικασία, επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών: Τηλέφωνο Εξυπηρέτησης Καταναλωτών: 210 8127253. 

Όχι. Το Καθαριστικό Πλύσης Dettol είναι ένα πρόσθετο που εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων, ακόμη και σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 20 °C, έτσι ώστε να είστε σίγουροι/ες ότι τα ρούχα σας είναι υγιεινά καθαρά κάθε φορά, σε όποια θερμοκρασία και αν πλένετε (Λειτουργεί αποδεδειγμένα σε θερμοκρασίες κύκλου ξεβγάλματος μόλις 15 °C). Απλά προσθέστε το στο κανονικό πρόγραμμα πλύσης σας αφού προσθέσετε το απορρυπαντικό σας. 

Το Dettol σκοτώνει το 99,9% των ιών και βακτηρίων* που προκαλούν κρυολόγημα και γρίπη όπως ο ανθρώπινος κορωνοϊός.  Οι κορωνοϊοί είναι μια μεγάλη οικογένεια ιών, που προκαλούν από το κοινό κρυολόγημα έως πολύ σοβαρότερες ασθένειες. Μάθετε περισσότερα για τον κορωνοϊό εδώ: https://www.dettol.co.gr/common-infections/coronavirus/understanding-coronavirus/ 

Μπορεί να χρειαστεί να ξεβγάλετε  επαρκώς τις επιφάνειες μετά τη χρήση προϊόντος Dettol. Για να μάθετε αν αυτό είναι απαραίτητο, επισκεφθείτε τη σελίδα περιγραφής προϊόντων μας για το εν λόγω προϊόν. 

Συστατικά

Στο βασικό πλαίσιο της δεοντολογικής μας προσεγγισής, δεσμευόμαστε να μη διεξάγουμε δοκιμή σε ζώα εκτός και αν νόμιμα απαιτείται να το κάνουμε. Αν η ασφάλεια του προϊόντος αμφισβητείται ή υπάρχει απαίτηση για την παροχή στοιχείων προ-ανθρώπινης κλινικής δοκιμής για τα προϊόντα μας που αφορούν την υγεία, θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες δοκιμές. 

Ναι, μερικά προϊόντα Dettol όπως το Σπρέι για Μύκητες και Μούχλα (δεν κυκλοφορεί προς το παρόν στην Ελλάδα) περιέχουν χλώριο. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα προϊόντα μας δεν περιέχουν χλώριο. Δείτε τις πληροφορίες συστατικών για το εν λόγω προϊόν για να βρείτε την απάντησή σας. 

Υγεία και αλλεργίες

Όταν τα προϊόντα μας χρησιμοποιούνται σωστά, μπορεί να είναι ασφαλή για χρήση παρουσία κατοικιδίων. Ωστόσο, μην αφήνετε τα κατοικίδια σας να γλείψουν ή να πατήσουν σε υγρές και πρόσφατα απολυμασμένες επιφάνειες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει επαρκώς μπολ με τροφή ή παιχνίδια πριν τα χρησιμοποιήσει ξανά το κατοικίδιό σας. Χρησιμοποιήστε τα απολυμαντικά με ασφάλεια. Διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τα στοιχεία του προϊόντος πριν από τη χρήση. 

Αυτό εξαρτάται από το εν λόγω προϊόν. Επισκεφθείτε τη σελίδα περιγραφής του προϊόντος για να μάθετε περισσότερα. 

Έχουμε μερικά προϊόντα όπως τα Καθαριστικά Μαντηλάκια για Επιφάνειες και το Σπρέι Καθαρισμού για Επιφάνειες που είναι απόλυτα κατάλληλα για εξοπλισμό παιδιών. Επισκεφθείτε την περιγραφή προϊόντος για τα εν λόγω προϊόντα και μάθετε περισσότερα.  

Συσκευασία και αγορά

Παροτρύνουμε τους πελάτες να ανακυκλώνουν τις συσκευασίες μας όπου αυτό είναι δυνατό. Επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.dettol.co.gr/dettol-s-purpose/sustainibility/ για συμβουλές ανακύκλωσης. Μαζί, μπορούμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη και να δημιουργήσουμε έναν καθαρότερο κόσμο. 

Αν και μερικά από τα μαντηλάκια μας είναι βιοδιασπώμενα, μην ρίχνετε μαντηλάκια στη λεκάνη της τουαλέτας καθώς μπορεί να προκαλέσουν φραγή της οικιακής αποχέτευσης και του συστήματος αποχέτευσης της χώρας σας. Να απορρίπτετε τα μαντηλάκια σε κάδο κομποστοποίησης αν χρησιμοποιηθούν για διαρροές τροφίμων ή στον γενικό κάδο απορριμάτων σας για οτιδήποτε άλλο.

Δεσμευόμαστε να αποφεύγουμε και να μειώνουμε τη χρήση πλαστικής συσκευασίας μίας χρήσης όπου είναι δυνατό, προκειμένου να βοηθήσουμε ώστε να μειωθούν οι συνέπειες που έχει στον πλανήτη μας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προσπάθειες βιωσιμότητάς μας, διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.dettol.co.gr/dettol-s-purpose/sustainibility/

Για να μάθετε πού μπορείτε να αγοράσετε τα προϊόντα μας, επισκεφθείτε τις σελίδες που αναφέρονται στην περιγραφή των προϊόντων μας για να μάθετε πού είναι διαθέσιμα.