Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όροι και προϋποθέσεις 

Πολιτική Απορρήτου

H Πολιτική Απορρήτου (εφεξής η «Πολιτική») της Εταιρείας με την επωνυμία «RECKITT BENCKISER HELLAS HEALTHCARE ΑΕ» και τον διακριτικό τίτλο «RB HEALTHCARE HELLAS AE» (εφεξής «εμείς», «η Εταιρεία μας», «μας»), η οποία εδρεύει στην Κηφισιά Αττικής (οδός Τ. Καβαλιεράτου 7, Τ.Κ.: 14564) με Α.Φ.Μ. 094277001 και αρ. ΓΕΜΗ 000644601000, στοχεύει στο να σας ενημερώσει για τους τρόπους με τους οποίους επεξεργαζόμαστε τις προσωπικές σας πληροφορίες, οι οποίες συλλέγονται κατά την επίσκεψη και πλοήγησή σας στον ιστότοπο της Εταιρείας μας “dettol.gr” (εφεξής ο «Ιστότοπος», ο «Ιστότοπός μας»).

Η Εταιρεία μας είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (εφεξής, ο “GDPR”). Μπορείτε ανά πάσα να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω των παρακάτω μεθόδων:

Τ. Καβαλιεράτου 7

Τ.Κ. 14564 Κηφισιά Αττικής, Ελλάδα

Τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών: 210 8127253

Email: PrivacyOffice@rb.com

Σας ζητούμε να διαβάσετε και να κατανοήσετε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου, προκειμένου να είστε ενήμεροι σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις πρακτικές και πολιτικές απορρήτου μας, παρακαλούμε ανατρέξτε στην Παγκόσμια Δήλωση Απορρήτου του ομίλου της Εταιρείας μας στο https://www.rb.com/privacy-policy/?fbclid=IwAR03nyp0EM6n8F0Y6Y9XVdl7adfxbN7r2dBnVSe1xLlnOkk1Xvt33-uDCeE.

Προσωπικά Δεδομένα τα οποία συλλέγονται από εσάς

Στο μεγαλύτερο μέρος του Ιστοτόπου της Εταιρείας μας μπορείτε να έχετε πρόσβαση χωρίς να υποβάλλετε προσωπικά δεδομένα. Εν τούτοις, υπάρχουν ορισμένες ενότητες στις οποίες ζητείται να παρέχετε τέτοιες πληροφορίες, για παράδειγμα όταν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε με την Εταιρεία μας με σκοπό να υποβάλλετε οποιοδήποτε ερώτημα για τα προϊόντα μας, να αναφέρετε κάποιο πρόβλημα ή να υποβάλλετε ερωτήσεις, παράπονα και προβληματισμούς αναφορικά με τον Ιστότοπο ή το περιεχόμενό του. Ειδάλλως, η εν λόγω επικοινωνία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Μέσω του Ιστοτόπου μας ενδέχεται να συλλέξουμε τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα:

  • Τη Διεύθυνση Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου (IP address) και τo όνομα του ιστοτόπου (domain) μέσω του οποίου εισέρχεστε στον Ιστότοπο της Εταιρείας μας καθώς και τις σελίδες τις οποίες επισκέπτεστε, τι οποίες καταγράφει αυτόματα ο διακομιστής (server) με σκοπό τη χρήση και ανάλυση αυτών των δεδομένων για τη δημιουργία στατιστικών στοιχείων, που θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα πώς χρησιμοποιείται ο Ιστότοπός μας και πώς θα μπορούσαμε να τον βελτιώσουμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.

1. Cookies

Ο Ιστότοπός μας χρησιμοποιεί “cookies”. Τα “cookies” είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή του υπολογιστή ή της φορητής συσκευής σας κατά την πλοήγησή σας στο Διαδίκτυο με σκοπό την αναγνώριση και ειδοποίηση σχετικά με τους ιστοτόπους, που έχετε επισκεφτεί προηγουμένως, καθώς και σχετικά με τις προηγούμενες δραστηριότητές σας.

Η Εταιρεία μας χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες με σκοπό τη βελτίωση του Ιστοτόπου μας:

  • για την απομνημόνευση των προτιμήσεών σας,
  • για τη διασφάλιση της ασφαλούς χρήσης του Ιστοτόπου μας, και
  • για την μέτρηση και απόκτηση δεδομένων για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του Ιστοτόπου μας.

Χρησιμοποιούμε μόνο επίμονα cookies σε αυτόν τον Ιστότοπο. Τα επίμονα cookies αποθηκεύονται ανάμεσα στις λειτουργίες έτσι ώστε να θυμόμαστε την δραστηριότητά σας όταν επισκέπτεστε ξανά τον Ιστότοπό μας και να βελτιώνουν την πλοήγησή σας σε αυτόν.

Μπορείτε να διαχειριστείτε τα cookies μέσω του προγράμματος περιήγησης της συσκευής σας (παρακαλούμε να ανατρέξετε στην ενότητα «Βοήθεια» του προγράμματος περιήγησής σας για πληροφορίες). Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαγράψετε και να ελέγξετε τα cookies μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html.

Παρόλο που τα cookies ενδέχεται να απενεργοποιηθούν ή να διαγραφούν, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη, ότι ολόκληρος ο Ιστότοπος ή τμήμα αυτού ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμα σε εσάς εάν δεν αποδεχτείτε τα cookies που είναι απολύτως απαραίτητα για την πρόσβαση και χρήση του Ιστοτόπου μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση και χρήση cookies στον Ιστότοπό μας, παρακαλούμε ανατρέξτε στο https://www.dettol.gr/cookie-policy.

2. Επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων

Μπορούμε να επεξεργαστούμε τα προσωπικά σας δεδομένα με σκοπό:

  • την επικοινωνία μαζί σας, για να απαντήσουμε σε ερωτήματα, προβληματισμούς και παράπονά, που υποβάλλετε,
  • τη βελτίωση και προσαρμογή του Ιστοτόπου μας, των προϊόντων, υπηρεσιών και γενικότερα της επιχείρησής μας, για παράδειγμα εντοπίζοντας τις προτιμήσεις σας, το ιστορικό και τις δραστηριότητές σας στον Ιστότοπό μας.

1. τη διεξαγωγή αναλύσεων δεδομένων, ερευνών αγοράς, για παράδειγμα για την ανάλυση των προτιμήσεών σας, του ιστορικού των αγορών και των δραστηριοτήτων σας στον Ιστότοπό μας.

Νόμιμη βάση της επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων

Ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα, η νόμιμη βάση της επεξεργασίας μπορεί να είναι:

(α) Η εκτέλεση σύμβασης, π.χ. για να σας παρέχουμε την υπηρεσία που ζητήσατε και να απαντήσουμε σε ερωτήματα, προβληματισμούς και παράπονά, που τυχόν υποβάλλετε,

(β) Η συμμόρφωση με τις έννομες υποχρεώσεις μας, όταν η επεξεργασία απαιτείται από το νόμο,

(γ) Το έννομο συμφέρον που επιδιώκουμε, π.χ. για να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας, να βελτιώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να διασφαλίσουμε ότι ο Ιστότοπος παραμένει ασφαλής.

2. Κοινοποίηση των Προσωπικών σας Δεδομένων

Τα προσωπικά σας δεδομένα κοινοποιούνται σε παρόχους υπηρεσιών, που συμβάλλουν στην παροχή των υπηρεσιών που προσφέρουμε, στην εκπλήρωση των αιτημάτων για πληροφορίες, στην ανάλυση δεδομένων, στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ή στην εκτέλεση άλλων δραστηριοτήτων, εφόσον υπάρχουν. Επιπρόσθετα, εάν ζητήσετε πληροφορίες για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της Εταιρείας μας, παρέχουμε αυτές τις πληροφορίες στους συνεργάτες μας και στους εξουσιοδοτημένους εργαζομένους μας, για να μπορέσουν να έρθουν σε επαφή μαζί σας για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα θα είναι προσβάσιμα στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Εταιρείας μας και στους παρόχους υπηρεσιών που ενεργούν για λογαριασμό μας.

Επίσης, κοινοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα όπου αυτό απαιτείται εκ του νόμου, ή όταν θεωρούμε ότι η κοινοποίηση είναι απαραίτητη για την προστασία των δικαιωμάτων μας και/ή τη συμμόρφωση με δικαστική απόφαση, αίτημα εποπτικής αρχής ή οποιαδήποτε άλλη νομική διαδικασία, καθώς και για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη των νομικών αξιώσεών μας στο πλαίσιο δικαστικής διαδικασίας.

3. Διαβίβαση των Προσωπικών σας Δεδομένων εκτός ΕΕ/ΕΟΧ

Γενικά, η Εταιρεία μας επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα σε διακομιστές εντός ΕΕ/ΕΟΧ. Το επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων σε χώρες εκτός ΕΕ/ΕΟΧ ενδέχεται όμως να είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο που παρέχεται εντός ΕΕ/ΕΟΧ. Σε αυτή την περίπτωση και ελλείψει απόφασης επάρκειας εκδοθείσας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εφαρμόσουμε τις κατάλληλες εγγυήσεις σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε την εν λόγω διαβίβαση και να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα παραμένουν προστατευμένα και ασφαλή, όπως για παράδειγμα τις τυποποιημένες ρήτρες προστασίας δεδομένων που εκδίδονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

3. Ασφάλεια

Η Εταιρεία μας υιοθετεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, απώλεια, μεταβολή, μη εξουσιοδοτημένη κοινοποίηση ή πρόσβαση. Για την καλύτερη προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, θα πρέπει να προστατεύεται επίσης και η συσκευή σας (για παράδειγμα εγκαθιστώντας επικαιροποιημένο σύστημα κατά των ιών).

Δυστυχώς, καμία υποβολή δεδομένων μέσω Διαδικτύου δεν είναι εγγυημένα ασφαλής, συνεπώς δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των δεδομένων που μας παρέχετε 100%.

O Ιστότοπός μας παρέχει συνδέσμους σε άλλους ιστοτόπους (π.χ. ηλεκτρονικά φαρμακεία), καθώς και σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook / Instagram, Twitter και Youtube) που διαθέτουν ή διαχειρίζονται τρίτοι, εκτός από την Εταιρεία μας. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι δεν ελέγχουμε άλλους ιστοτόπους ούτε φέρουμε οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενό τους, τις εγγυήσεις ασφαλείας ή τις πρακτικές απορρήτου τους και ότι, σε κάθε περίπτωση, η παρούσα Πολιτική Απορρήτου δεν ισχύει για τους εν λόγω ιστοτόπους. Συνεπώς, σας προτρέπουμε να ενημερώνεστε για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων σας μέσω της πολιτικής απορρήτου των συνδεδεμένων ιστοτόπων που επισκέπτεστε.

5. Διατήρηση των Προσωπικών σας Δεδομένων

Διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα μόνο για όσο καιρό απαιτείται για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους συλλέχθηκαν και σε κάθε περίπτωση, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία καθώς και με την εταιρική πολιτική διατήρησης δεδομένων.

6. Τα Δικαιώματά σας

Μπορείτε οποτεδήποτε να ασκήσετε τα δικαιώματα ενημέρωσης, πρόσβασης και διόρθωσης των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν.

Επιπλέον, και υπό τον όρο ότι πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, μπορείτε να ασκήσετε:

  • Το δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων,
  • Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων,
  • Το δικαίωμα στη φορητότητα των δεδομένων,
  • Το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων και της κατάρτισης προφίλ,
  • Όπου η επεξεργασία βασίζεται στην συγκατάθεση, διαθέτετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία οποτεδήποτε, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.

Έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) στη διεύθυνση Λεωφ. Κηφισίας 1-3, ΤΚ 11523, Αθήνα, τηλ.: 2106475600, email: complaints@dpa.grcomplaints@dpa.gr.

Για περαιτέρω πληροφορίες, την υποβολή ερωτήσεων αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας παρακαλούμε να υποβάλλετε το αίτημά σας στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO) του ομίλου της Εταιρείας μας στη διεύθυνση: PrivacyOffice@rb.com.

7. Επικαιροποίηση της Πολιτικής

Ενδέχεται να αλλάζουμε κατά καιρούς την παρούσα Πολιτική, για παράδειγμα, προς συμμόρφωση με τις νέες απαιτήσεις που επιβάλλονται από την ισχύουσα νομοθεσία ή με τυχόν τεχνικές απαιτήσεις. Η επικαιροποιημένη Πολιτική θα αναρτάται στον Ιστότοπό μας. Επίσης, θα σας ενημερώνουμε σε περίπτωση ουσιωδών μεταβολών με κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Σας προτρέπουμε να επισκέπτεστε περιοδικά αυτήν την σελίδα για τυχόν αλλαγές.

Τελευταία ενημέρωση: 1.3.2021.

1

KG Law Firm ref. num.: 4.382.729