Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
nonedefault

Συμβουλές υγιεινής τροφίμων για την πρόληψη των μεταδοτικών ασθενειών των τροφίμων

Πώς να αποτρέψετε τις μεταδοτικές ασθένειες των τροφίμων με καλές πρακτικές ασφάλειας και υγιεινής τροφίμων.

Συμβουλές για την υγιεινή των τροφίμων για την πρόληψη των μεταδοτικών ασθενειών των τροφίμων

Μπορείτε να πάθετε τροφική δηλητηρίαση εάν καταναλώσετε κάτι που είναι μολυσμένο με βακτήρια. Αλλά ξέρατε ότι είναι πιο πιθανό να κολλήσετε μια ασθένεια και διάρροια στο σπίτι; Ας δούμε πώς το Dettol μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε τις μεταδοτικές ασθένειες των τροφίμων, εξασκώντας καλή υγιεινή γύρω από τα τρόφιμα

Ακολουθήστε τις κορυφαίες συμβουλές μας για καλή υγιεινή των τροφίμων

Εξασκηθείτε στην υγιεινή παρασκευή του φαγητού

Τα βακτήρια από ωμά τρόφιμα (κρέας, πουλερικά, αυγά, ψάρια, θαλασσινά, ωμά φρούτα και λαχανικά) μπορούν εύκολα να μεταφερθούν από τις επιφάνειες. Ένας τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά ξύλα κοπής με χρωματικό κώδικα για ωμά και έτοιμα προς κατανάλωση τρόφιμα. Αποθηκεύστε τα επίσης ξεχωριστά.

Είναι επίσης σημαντικό να διατηρείτε τις επιφάνειες των τροφίμων απολυμασμένες. Η τακτική χρήση του Dettol Αντιβακτηριδιακό Υγιεινή και Ασφάλεια σε Όλες τις Επιφανειές θα σας βοηθήσει να τις διατηρήσετε υγιεινές.

none
  • Πλένετε τακτικά τα χέρια σας

Τα χέρια σας μαζεύουν βακτήρια από επιφάνειες όλη την ημέρα. Όταν μαγειρεύετε ή τρώτε, μπορείτε εύκολα να μεταφέρετε αυτά τα βακτήρια στο στόμα σας. Το να κρατάτε τα χέρια σας καθαρά πριν το μαγείρεμα και το φαγητό θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση αυτού του κινδύνου. Θα πρέπει να πλένετε καλά τα χέρια σας, για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, με Dettol Υγρό Κρεμοσάπουνο Χεριών. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι υγιεινά καθαρά πριν χειριστείτε οποιοδήποτε φαγητό, αλλά και αμέσως μετά τον χειρισμό ωμού φαγητού (ειδικά κρέας και αυγά) και αφού χειριστείτε κάδους, κατοικίδια ζώα ή επισκεφθείτε την τουαλέτα.

  • Αποθηκεύστε τα τρόφιμα υγιεινά

Κρατήστε τα τρόφιμα υγιεινά καλυμμένα από βακτήρια και ιούς, σε σφραγισμένα δοχεία. Καλύψτε το περίσσευμα φαγητού και αποθηκεύστε το στο ψυγείο ή στον καταψύκτη εντός δύο ωρών από το μαγείρεμα. Βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει σωστά πρώτα. Το να διατηρείτε τα τρόφιμα δροσερά (0–5 °C) ή κατεψυγμένα θα επιβραδύνει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες αποθήκευσης και τις ημερομηνίες «χρήσης έως» στη συσκευασία τροφίμων.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τα μέτρα για την πρόληψη της τροφικής δηλητηρίασης εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να σταματήσετε την εξάπλωση των βακτηρίων και των ιών στο σπίτι, επισκεφθείτε τη σελίδα με τις συμβουλές μας εδώ. 

Η Ειδικότητά μας