Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
nonedefault

Πώς να απολυμάνετε μάσκες προσώπου πολλαπλών χρήσεων

Εύκολοι μέθοδοι καθαρισμού που θα κάνουν τη μάσκα προσώπου πολλαπλών χρήσεων πιο καθαρή

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, υπάρχουν μερικές απλές προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε για να διατηρήσετε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα ασφαλή. Η φυσική απόσταση, η αναπνευστική υγιεινή και η χρήση μάσκας προσώπου όταν είστε εν κινήσει μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της μετάδοσης μικροβίων. Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις τοπικές οδηγίες για τον Covid-19. Είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείτε τη μάσκα σας υγιεινή και καθαρή. Το Dettol μπορεί να βοηθήσει.

Εδώ είναι ο οδηγός μας για την απολύμανση της μάσκας προσώπου σας.

Πρέπει να φοράτε μάσκα προσώπου από ύφασμα;

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά τη χρήση μάσκας προσώπου από ύφασμα για την προστασία των άλλων όταν δεν μπορείτε να απομακρυνθείτε κοινωνικά και όχι μόνο σε καταστάσεις συνωστισμού. Σε καταστάσεις όπως ψώνια σε σούπερ μάρκετ, ταξίδια με τη δημόσια συγκοινωνία ή μικροδουλειές.

Ο ΠΟΥ συμβουλεύει οι μάσκες από ύφασμα να φοριούνται από άτομα κάτω των 65 ετών ή από άτομα που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη ή οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να φορούν ιατρική ή χειρουργική μάσκα. Δείτε περισσότερα σχετικά με τη μάσκα προστασίας από τον κορονοϊό και τις συμβουλές ασφάλειας από τον ΠΟΥ.

Πώς να απολυμάνετε τη μάσκα προσώπου σας

Μια μάσκα προσώπου προστατεύει τους άλλους και τον εαυτό σας από μικρόβια. Είναι σημαντικό να αποφύγετε τη μεταφορά μικροβίων από τα χέρια σας στη μάσκα σας. Μια μολυσμένη μάσκα σημαίνει μόνο την εξάπλωση περισσότερων μικροβίων. Πριν βάλετε τη μάσκα σας, πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και ζεστό νερό για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Dettol Αντισηπτικό Gel Χεριών που εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων και των ιών και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της μετάδοσης των μικροβίων από το χέρι στη μάσκα.

none

Κατά την αφαίρεση της μάσκας σας, προσέξτε να την κρατάτε από τις θηλιές που περνούν πάνω από τα αυτιά και όχι από την μπροστινή της πλευρά. Καθαρίστε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι, αλλά αν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, επιλέξτε το Dettol Αντισηπτικό Gel Χεριών. Να έχετε μαζί σας μερικά απολυμαντικά μαντηλάκια αν είστε έξω και εν κινήσει. Αυτά θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τις επιφάνειες με τις οποίες έρχεστε σε επαφή, για παράδειγμα στο αυτοκίνητό σας.

Το πλυντήριο μπορεί να απολυμάνει την υφασμάτινη μάσκα σας;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πλένουν σε χαμηλότερη θερμοκρασία, βασιζόμενοι στο ότι το απορρυπαντικό θα εξουδετερώσει τα μικρόβια. Ωστόσο, μόνο το απορρυπαντικό δεν αρκεί για την απομάκρυνση των βακτηρίων από τα ρούχα και τις μάσκες προσώπου σας. Αντίθετα, τα μικρόβια μπορούν να πολλαπλασιαστούν και να εξαπλωθούν σε διάφορα αντικείμενα στο πλύσιμο.

Υπάρχει μια λύση. Απλώς προσθέστε δύο καπάκια Dettol Απολυμαντικό Ρούχων στη θήκη μαλακτικού υφάσματος. Θα εξουδετερώσει το 99,9% των βακτηρίων, ακόμη και στη χαμηλή θερμοκρασία των 20 °C. Η μάσκα σας θα είναι καθαρή, φρέσκια και έτοιμη να τη φορέσετε ξανά.

Στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντιβακτηριδιακό κρεμοσάπουνο χεριών αντί για ζεστό σαπουνόνερο. Το αντιβακτηριδιακό πλύσιμο των χεριών με σύστημα no touch της Dettol διαθέτει ένα διανομέα που απελευθερώνει αυτόματα σαπούνι όταν βάζετε τα χέρια σας κάτω από το στόμιο.

Για πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διατηρήσετε τα μικρόβια μακριά, κάντε κλικ εδώ.

Η Ειδικότητά μας