Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
nonedefault

Πώς να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε το δάπεδο

Ο οδηγός μας για καθαρό και λαμπερό δάπεδο

Τα δάπεδά σας μπορούν να είναι ένα σημείο προσέλκυσης βακτηρίων, αφού είναι περιοχή υψηλής κυκλοφορίας. Ακολουθήστε αυτές τις εύκολες συμβουλές, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσετε, των εργαλείων και της ιδανικής τεχνικής για να αφήσετε κάθε πάτωμα καθαρό και λαμπερό.

Πρώτον, πώς μπορώ να διατηρώ τα πατώματά μου καθαρά για περισσότερο;

Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Χρησιμοποιήστε πατάκια στην είσοδο της πόρτας, αποφύγετε να φοράτε παπούτσια εξωτερικού χώρου γύρω από το σπίτι, φροντίζετε τακτικά τα κατοικίδια ζώα και σκουπίζετε τυχόν συμβάντα μόλις συμβούν.

Πώς καθαρίζω τα πατώματά μου;

Χαλιά:

  • Σκουπίζετε συχνά τα χαλιά σας, μπορούν να μαζέψουν πολλή κρυφή σκόνη και τρίχες κατοικίδιων ζώων.
  • Συνιστούμε επίσης τη χρήση καθαριστικού χαλιών όταν απαιτείται καθάρισμα των χαλιών.
none

Σκληρά δάπεδα:

Συγκεκριμένα χώρους με πλακάκια, βινύλιο και στεγανοποιημένα πλαστικοποιημένα πατώματα, λινοτάπητα, επισμαλτωμένα πλακάκια, στεγανοποιημένα ξύλινα πατώματα.

  • Σκουπίζετε τακτικά με σκούπα ή ηλεκτρική σκούπα τα δάπεδα, για να απομακρύνετε τα υπολείμματα από τις επιφάνειες.
  • Για την απολύμανση, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα αντιβακτηριδιακό καθαριστικό όπως το Dettol Power & Fresh Αντιβακτηριδιακό για μεγάλες επιφάνειες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθάρισμα με σφουγγαρίστρα ή με το χέρι σε υγρό πανί. Αραιώστε το προϊόν με νερό ή χρησιμοποιήστε το απευθείας, όπως απαιτείται.
  • Τα πανάκια και οι σφουγγαρίστρες πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται τακτικά.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση των βακτηρίων, τα πανάκια και τα σφουγγάρια πρέπει να απολυμαίνονται μετά τη χρήση και να αλλάζονται τακτικά. Οι σφουγγαρίστρες, οι βούρτσες και οι κάδοι πρέπει επίσης να διατηρούνται καθαροί και να απολυμαίνονται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διατηρήσετε το υπόλοιπο σπίτι καθαρό, κάντε κλικ εδώ.

Η Ειδικότητά μας