Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
noneΠλυντήριο ρούχων

4 δημοφιλείς μύθοι για την πλύση καταρρίπτονται

Τα ρούχα μου δεν έχουν βακτήρια; Πρέπει να πλένω στους 60 °C; Αυτοί και άλλοι μύθοι για την πλύση καταρρίπτονται

Πολλές από τις συμβουλές που μαζέψαμε με την πάροδο των χρόνων για το πώς να έχουμε πεντακάθαρα ρούχα πέρασαν σε εμάς από τους γονείς μας και έρχονται από μια εποχή που τα προϊόντα και οι συνήθειες πλύσης διέφεραν πολύ από τα σημερινά δεδομένα. Είναι πραγματικά η κατάλληλη εποχή να ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από αυτούς τους παγιωμένους μύθους για να ξεχωρίσουμε την πραγματικότητα από τη φαντασία.

1. Το απορρυπαντικό δεν είναι αρκετό για την απομάκρυνση των βακτηρίων από τα ρούχα σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι εξοικονομούν ενέργεια πλένοντας σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθώς βασίζονται στο ότι το απορρυπαντικό θα εξουδετερώσει βρομιά και μικρόβια. Όμως χωρίς χλώριο ή πολύ ζεστό νερό, δεν εξουδετερώνονται όλα τα βακτήρια. Τα μικρόβια μπορούν να πολλαπλασιαστούν, να εξαπλωθούν μεταξύ διαφορετικών ειδών και να δημιουργήσουν μια σούπα μικροβίων στο πλυντήριό σας.

Απλά προσθέστε δύο καπάκια Dettol Αντιβακτηριδιακό Απολυμαντικό Ρούχων στη θήκη του μαλακτικού σας και αυτό αρκεί για να εξουδετερώσει το 99,9% των βακτηρίων ακόμη και σε θερμοκρασίες μόλις 20 °C.

2. Το νερό σε θερμοκρασία κάτω των 60 °C δεν εξουδετερώνει τα μικρόβια

Τα περισσότερα βακτήρια επιζούν σε χαμηλότερη θερμοκρασία κατά το πλύσιμο, το οποίο είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς κάνουν για να εξοικονομήσουν ενέργεια. Αλλά ακόμη και με πλύσιμο στους 60 °C, μερικά επιβλαβή μικρόβια επιβιώνουν στα ρούχα σας και εξαπλώνονται σε άλλα είδη στο πλυντήριό σας.

Υπάρχει μια εύκολη λύση: Το Dettol Αντιβακτηριδιακό Απολυμαντικό Ρούχων έχει ειδική σύνθεση που εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων, ακόμη και στους 20 °C. Απλά ρίξτε δύο καπάκια στην πλύση σας για να γλιτώσετε τα ρούχα από τα βακτήρια και να εξοικονομήσετε παράλληλα κόστος ενέργειας.

none

3. Όσο περισσότερο σαπούνι χρησιμοποιείτε, τόσο πιο καθαρά τα ρούχα

Όχι, είτε το πιστεύετε είτε όχι, το αντίθετο είναι αλήθεια. Αυτό βγάζει ακόμη περισσότερο νόημα όταν κατανοήσετε τα βασικά της πλύσης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα βασικά πλυσίματος διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

Αν χρησιμοποιείτε περισσότερο σαπούνι από αυτό που συνιστάται, η σαπουνάδα μπορεί να μην ξεπλυθεί πλήρως από τα ρούχα σας κατά το ξέβγαλμα. Αυτό μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα, καθώς τα βακτήρια που προκαλούν οσμή είναι πιθανό να ευδοκιμήσουν αν μείνει σαπούνι στα ρούχα μετά το πλύσιμο. Δυστυχώς, τα ρούχα δεν θα είναι πολύ υγιεινά ούτε και θα έχουν πολύ ευχάριστη οσμή.

4. Δεν χρειάζεται να καθαρίζετε το πλυντήριό σας

Λυπούμαστε αλλά δεν είναι αλήθεια. Ένα καθαρό πλυντήριο απομακρύνει τα βακτήρια που προκαλούν οσμές στα ρούχα μετά την πλύση.

Οι ειδικοί λένε ότι τα πλυντήρια μπορούν να είναι παράδεισος για τα βακτήρια χάρη στο πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα βακτήρια αναπτύσσονται στα λάστιχα του πλυντηρίου και εξαπλώνονται κατά τον κρύο κύκλο του ξεβγάλματος. Η λύση είναι απλή: Πλένετε κάθε δύο μήνες με το Dettol Καθαριστικό Πλυντηρίου που εξουδετερώνει το 99,9% των βακτηρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας χωρίς μικρόβια, κάντε κλικ εδώ.

Η Ειδικότητά μας