Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
nonedefault

Πώς να σας βοηθήσουμε να εξοικονομήσετε ενέργεια ενώ πλένετε τα ρούχα σας

Ο οδηγός μας για εξοικονόμηση ενέργειας κατά την πλύση

Εάν νοιάζεστε για την τσέπη σας και τον πλανήτη, το σπίτι σας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε. Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια ενώ πλένετε τα ρούχα σας, αν και μπορεί να φαίνεται δύσκολο να υπάρχει κάτι φιλικό προς το περιβάλλον όταν τα πλυντήρια ρούχων χρησιμοποιούν τόσο πολύ νερό. Τα στεγνωτήρια είναι μια άλλη μεγάλη αποστράγγιση των οικιακών πόρων ενέργειας. Ωστόσο, η πραγματοποίηση αυτών των μικρών αλλαγών μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Ας δούμε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε καλές συνήθειες πλύσης και να μειώσετε τα έξοδα και τις εκπομπές ενέργειας.

Ακολουθούν οι τέσσερις κορυφαίες συμβουλές μας για να γίνετε πιο αποδοτικοί ενεργειακά με τα ρούχα σας.

1. Εξοικονομήστε ενέργεια πλένοντας τα ρούχα σας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες

Η ενεργειακή απόδοση όταν πλένετε τα ρούχα σας μπορεί να είναι μια πρόκληση. Τα πλυντήρια χρησιμοποιούν πολύ νερό και πολλή ενέργεια για τη θέρμανση του νερού. Ένα πλύσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία, ωστόσο, δεν σκοτώνει όλα τα βακτήρια.

Έχουμε την απάντηση στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά το πλύσιμο των ρούχων σας: πλύνετε σε χαμηλές θερμοκρασίες και εξαλείψτε τα βακτήρια προσθέτοντας απλά δύο καπάκια από το Dettol Απολυμαντικό Ρούχων στη θήκη του μαλακτικού. Θα εξουδετερώσει το 99,9% των βακτηρίων, ακόμη και στην πολύ χαμηλή θερμοκρασία των 20 °C.

2. Αναβαθμίστε σε ενεργειακά αποδοτικό πλυντήριο

Μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν πλένετε τα ρούχα σας σε ένα πλυντήριο που χρησιμοποιεί λιγότερο νερό.

Κατά τη διάρκεια ενός κύκλου πλύσης, το μηχάνημά σας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια όταν θερμαίνει νερό.

Ένα νεότερο μηχάνημα υψηλής απόδοσης μπορεί να μειώσει τη χρήση ενέργειας.

3. Οι μικρές πράξεις, όταν πολλαπλασιάζονται, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά

Σκεφτείτε πόσα ρούχα πλένετε. Μερικές τακτικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο πλένετε τα ρούχα σας θα αποδώσουν, αυξάνοντας έτσι την εξοικονόμηση ενέργειας. Γιατί να μην περιμένετε έως ότου κάποια από τα ρούχα σας πραγματικά χρειάζονται πλύσιμο, αντί να τα βάλετε για πλύσιμο μετά από μία μόνο χρήση;

Ή γιατί να μην περιμένετε μέχρι να έχετε έναν πλήρη κάδο, πριν βάλετε πλυντήριο; Σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού, για να μειώσετε την ποσότητα ρύπων που χρησιμοποιείτε.

none

4. Στεγνώστε στον αέρα τα καθαρά ρούχα σας

Τα στεγνωτήρια συνεπάγονται μεγάλη κατανάλωση οικιακής ενέργειας. Επιπλέον, μπορούν να καταστρέψουν τις ίνες των ρούχων σας. Μπορούν ακόμη και να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της αγαπημένης σας μπλούζας ή του αγαπημένου σου παντελονιού. Έτσι, για πιο ανθεκτικά, πιο φρέσκα, καθαρά πλυμένα ρούχα, δεν υπάρχει τίποτα όπως το άπλωμα στο σχοινί. Εάν σας αρέσει η ιδέα να απλώνετε τα ρούχα σας, αλλά χάνετε την απαλότητα που έχουν τα ρούχα όταν μπαίνουν στο στεγνωτήριο, χρησιμοποιήστε αυτό το κόλπο. Μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε τα ρούχα σας στο στεγνωτήριο για τα 10 τελευταία λεπτά. Σκεφτείτε μια πλύση με ενέργεια και φιλική προς την ενέργεια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διατηρήσετε το σπίτι σας χωρίς μικρόβια, κάντε κλικ εδώ.

Η Ειδικότητά μας