Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
nonedefault

Πώς να αφαιρέσετε τα άλατα

Εναποθέσεις αλάτων: τι είναι, πού εμφανίζονται στο σπίτι και πώς να τις αφαιρέσετε με πρακτικές καθαρισμού. 

Κατά τον καθαρισμό του σπιτιού σας, ένα από τα πράγματα που μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε είναι η επικάθιση αλάτων. Επίμονα και αντιαισθητικά, τα άλατα μπορεί να είναι μια πρόκληση για να τα ξεφορτωθείτε. Ας ρίξουμε μια ματιά από πού προέρχονται και τί μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από αυτά και να προστατεύσετε την οικογένειά σας από βακτηρίδια, με τη βοήθεια του Dettol.

Τι είναι τα άλατα;

Τα άλατα είναι μια σκληρή, ασβεστολιθική εναπόθεση που σχηματίζεται από ένα ορυκτό που ονομάζεται ανθρακικό ασβέστιο. Μπορεί να συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου, όταν το νερό έρχεται επανειλημμένα σε επαφή με μια επιφάνεια και εξατμίζεται. Συχνά σχηματίζεται σε οικιακές συσκευές και επιφάνειες όπως βρύσες ή κεφαλές ντους. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου υπάρχει σκληρό νερό, είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε συσσώρευση αλάτων στο σπίτι σας.

Πού μπορούν να εμφανιστούν άλατα στο σπίτι σας:

 • Βρύσες
 • Κεφαλές ντους, σωλήνες, εξαρτήματα
 • Πλακάκια
 • Μπάνια
 • Τρύπες απορροής
 • Λεκάνη τουαλέτας

Δείτε τι χρειάζεστε για να καθαρίσετε τα άλατα:

 • Λαστιχένια γάντια 
 • Προϊόν αφαίρεσης αλάτων
 • Ένα καθαρό πανί
none

Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε τα άλατα σε 4 βήματα:

 1. Ψεκάστε την πληγείσα περιοχή με προϊόν αφαίρεσης αλάτων, από απόσταση 20-25 εκ.. Δοκιμάστε πρώτα σε μια εμφανή περιοχή, για να βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατή με το προϊόν (αφήστε για 3 λεπτά). Φορέστε προστατευτικά γάντια και προσέξτε να διατηρήσετε τη φιάλη σε όρθια θέση
 2. Αφήστε να δράσει για 3-5 λεπτά (μέγιστο)
 3. Ξεπλύνετε καλά
 4. Σκουπίστε με ένα καθαρό πανί

Για να καθαρίσετε τα άλατα από τη λεκάνη της τουαλέτας, ρίξτε το καθαριστικό τουαλέτας στη λεκάνη και τρίψτε με το βουρτσάκι της τουαλέτας. Τώρα που η τουαλέτα είναι καθαρή, ρίξτε λίγο Dettol Υγρό Απολυμαντικό Επιφανειών στην τουαλέτα και τραβήξτε το καζανάκι. Δείτε περισσότερα σχετικά με τη διατήρηση της καθαριότητας της τουαλέτας σας εδώ.

Σας συμβουλεύουμε να καθαρίζετε τακτικά, προς αποφυγή συσσώρευσης αλάτων, βακτηρίων και ιών.  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διατηρήσετε το υπόλοιπο σπίτι καθαρό, κάντε κλικ εδώ. 

Η Ειδικότητά μας