Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
noneΜητέρα με το μωρό της

Οι κορυφαίες 5 ταξιδιωτικές συμβουλές για να μείνετε ασφαλείς εν κινήσει

Η απομάκρυνση των επιβλαβών μικροβίων μπορεί να είναι πρόκληση όταν είστε έξω. Ανακαλύψτε πώς με αυτές τις συμβουλές

Η αποφυγή των μικροβίων στο σπίτι σας είναι εύκολη αν καθαρίζετε και απολυμαίνετε τακτικά, αλλά όταν είστε έξω, είτε για το Σαββατοκύριακο είτε σε ταξίδι για δουλειά ή ακόμη και για διακοπές, το να μείνετε ασφαλείς γίνεται ακόμη πιο δύσκολο.

Η απομάκρυνση των επιβλαβών μικροβίων μπορεί να είναι πρόκληση όταν δεν έχετε εξοικειωθεί με το περιβάλλον. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για να μείνετε υγιεινά ασφαλείς.

Φαγητό

Αν σχεδιάζετε ένα πικνίκ ή έχετε ένα σνακ εν κινήσει, βεβαιωθείτε ότι τα μικρόβια δεν είναι εκεί. E.coli, Καμπυλοβακτηρίδια και Σαλμονέλα αναπτύσσονται σε ζεστό και ηλιόλουστο καιρό και είναι γνωστό ότι προκαλούν τροφική δηλητηρίαση, στομαχικές διαταραχές και διάρροια.

  • Κρατήστε το ωμό φαγητό σας μακριά από το μαγειρεμένο φαγητό και προσπαθήστε να μην το αφήσετε στον ήλιο για πολύ.
  • Όταν μοιράζεστε το φαγητό, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σερβίτσια για να προλάβετε την εξάπλωση των μικροβίων. 

Πρώτες Βοήθειες

Ατυχήματα όπως πτώσεις, γρατσουνιές και κοψίματα συμβαίνουν. Να είστε προετοιμασμένοι αν συμβεί: οι ανοιχτές πληγές είναι δυνητικά σημεία εισόδου για τα μικρόβια.

  • Είναι καλή ιδέα να έχετε μαζί σας επιδέσμους, καθαρά επιθέματα βαμβακιού και λίγη αντισηπτική κρέμα. Καθαρίστε πληγές με καθαρό νερό και βαμβάκι και βάλτε λίγη αντισηπτική κρέμα στην πληγή σας πριν την καλύψετε με καθαρό επίδεσμο.

Αξιοθέατα

Μια εκδρομή σε μια φάρμα μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστική. Αλλά να θυμάστε ότι όταν αγγίζετε τα ζώα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή λοίμωξη.

  • Μην αφήνετε τα ζώα να γλύφουν το πρόσωπό σας (ή του παιδιού σας), ανεξάρτητα από το πόσο χαριτωμένα είναι.
  • Μετά από οποιαδήποτε αλληλεπίδραση με τα ζώα, βεβαιωθείτε ότι όλοι πλένουν σχολαστικά τα χέρια τους με σαπούνι και καθαρό νερό, ειδικά πριν το φαγητό.
none

Χέρια

Όταν είστε έξω, δεν έχετε πάντα πρόσβαση σε νερό και σαπούνι. Αυτό δεν είναι δικαιολογία για κακή υγιεινή.

Χρησιμοποιήστε αντισηπτικό χεριών με αλκοόλη, όπως το Dettol Αντισηπτικό Gel Χεριών. Εξουδετερώνει το 99,9% βακτηρίων και ιών εξασφαλίζοντας ότι τα μικρόβια μένουν μακριά χωρίς ανάγκη για σαπούνι ή νερό. Εφαρμόστε μια ποσότητα όσο ένα κουταλάκι του γλυκού στην παλάμη σας και κάντε μασάζ και στα δύο χέρια μέχρι να απορροφηθεί πλήρως

Να πλένετε πάντα τα χέρια σας πριν το φαγητό, ακόμη και αν δεν φαίνονται λερωμένα.

Διατηρήστε τα καθαρά

Όταν ταξιδεύετε, έρχεστε σε επαφή με πολλές διαφορετικές επιφάνειες όπως χερούλια από πόρτες, κάγκελα, καθίσματα και αποσκευές. Αυτές οι επιφάνειες είναι σε συνεχή επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους και αυτό οδηγεί στην εξάπλωση των μικροβίων.

  • Αν δεν έχετε πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό, βεβαιωθείτε ότι έχετε μερικά Dettol Υγρά Μαντηλάκια Καθαρισμού ή Dettol Αντισηπτικό Gel Χεριών μαζί σας για γρήγορο καθάρισμα.

Για πιο χρήσιμες συμβουλές σχετικά με το ποια άλλα προϊόντα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όσον αφορά τη διατήρηση της καλής υγιεινής μέσα και έξω από το σπίτι μας, κάντε κλικ εδώ.

Η Ειδικότητά μας