Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
noneΠώς λειτουργούν τα απολυμαντικά

Πώς λειτουργούν τα απολυμαντικά;

Το καθάρισμα του σπιτιού σας δεν είναι πάντα αρκετό: γι’ αυτό η απολύμανση του σπιτιού σας είναι καίριας σημασίας για την υποστήριξη της προστασίας της οικογένειάς σας. Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε σχετικά με τις κορυφαίες συμβουλές μας.

Πολλά βακτήρια και πολλοί ιοί μπορούν να επιζήσουν στο περιβάλλον και σε επιφάνειες για ημέρες και ο μόνος τρόπος για να εξουδετερωθούν τα βακτηρίδια και οι ιοί είναι η χρήση απολυμαντικών προϊόντων.

Πώς απομακρύνουμε και αδρανοποιούμε τους ιούς;

Ο στόχος ενός ιού είναι να αναπαραχθεί, αλλά αυτό δεν μπορεί να το επιτύχει μόνος του. Πρέπει να εισέλθει στον οργανισμό μας για να μολύνει τα υγιή κύτταρά μας. Οι επιφάνειες μπορούν εύκολα να μολυνθούν με ιϊκά σωματίδια, ειδικά αν κάποιος που έχει μολυνθεί ήταν σε πολύ μικρή απόσταση από αυτές. Οι επιφάνειες αυτές παρέχουν προσωρινά σπίτι για τον ιό και τη μεταφορά του, κυρίως στα χέρια αυτών που έρχονται σε επαφή μαζί τους. Τα μολυσμένα χέρια μπορούν στη συνέχεια να μεταφέρουν μερικούς ιούς που υπάρχουν στα πρόσωπά μας. Αυτό παρέχει στον ιό έναν τρόπο για να εισέλθει στο σώμα μας.

Τα προϊόντα Dettol μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ιών που υπάρχουν στις επιφάνειες ή τα χέρια μας για την πρόληψη της εισόδου στο σώμα κατ’ αρχήν, σπάζοντας την αλυσίδα της μετάδοσης.

Πώς εξουδετερώνουμε τα βακτήρια;

Εξουδετερώνουμε τα βακτήρια προκαλώντας βλάβη σε πρωτεΐνες εντός των εξωτερικών στιβάδων του βακτηριακού κυττάρου και ολόκληρο το κύτταρο κατά συνέπεια απλά ανοίγει και πεθαίνει. Μάθετε περισσότερα παρακάτω.

Ποιοι χώροι του σπιτιού σας χρειάζονται απολύμανση;

Η Κουζίνα

Η κουζίνα σας είναι ένα σημαντικό μέρος όπου η υγιεινή πρέπει να είναι προτεραιότητα. Είναι ο χώρος όπου παρασκευάζετε το φαγητό και όπου μπορούν να προκύψουν ασθένειες από το φαγητό, όπως η τροφική δηλητηρίαση. Το βακτήριο E. Coli προέρχεται από το ωμό κρέας, η λιστέρια από τα τυριά και η σαλμονέλα από το κοτόπουλο και τα ωμά αυγά. Ας βοηθήσουμε να σταματήσει η εξάπλωση των βακτηρίων και των ιών απολυμαίνοντας τις επιφάνειες εργασίας μετά από κάθε παρασκευή φαγητού με Dettol Αντιβακτηριδιακό Υγιεινή και Ασφάλεια σε Όλες τις Επιφάνειες *, και συστηματική χρήση ενός αντιβακτηριδιακού σαπουνιού όπως το Dettol Υγρό Κρεμοσάπουνο Χεριών * μετά από επαφή με ωμό κρέας ή αυγά. Τα χερούλια των ψυγείων και των ντουλαπιών πρέπει επίσης να καθαρίζονται σε εβδομαδιαία βάση.

Το Μπάνιο

Τα μπάνια μπορεί να είναι το επίκεντρο για βακτήρια και ιούς λόγω της τουαλέτας. Εδώ τα περιττώματα μπορούν να αερολυματοποιηθούν και στη συνέχεια να επικαθίσουν σε επιφάνειες. Συνηθίστε να χρησιμοποιείτε απολυμαντικό σπρέι ή Dettol Power & Fresh Πανάκια Καθαρισμού Πολλαπλών Χρήσεων * που εξουδετερώνουν βακτήρια και ιούς από επιφάνειες.

Να θυμάστε πάντα, τα απολυμαντικά είναι χημικές ουσίες και πρέπει ο χειρισμός τους να γίνεται με προσοχή: να διαβάζετε πάντα προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων πριν τη χρήση.

Τώρα που γνωρίζετε περισσότερα για τα απολυμαντικά και τον τρόπο που λειτουργούν, μάθετε πώς μπορείτε να διατηρήσετε καθαρό το υπόλοιπο σπίτι. 

*Χρησιμοποιήστε τα απολυμαντικά με ασφάλεια. Διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τα στοιχεία του προϊόντος πριν από τη χρήση.

Η Ειδικότητά μας