Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
nonedefault

Βακτήρια και ιοί

Τα πιο κοινά βακτήρια και ιοί και πώς εξαπλώνονται

Τα βακτήρια και οι ιοί αποτελούν μέρος της καθημερινής ζωής. Μοιραζόμαστε τον κόσμο μας με πολλά μικρόβια, επίσης γνωστά ως μικροσκοπικοί οργανισμοί ή παθογόνα. Δεν είναι πάντα επιβλαβή. Αλλά μερικά μικρόβια μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μας, προκαλώντας ασθένειες και μολύνσεις. Είναι χρήσιμο να κατανοήσετε περισσότερα για το πώς εξαπλώνονται τα μικρόβια και πώς να τα αντιμετωπίσετε για να παραμείνετε ασφαλείς. Ας δούμε πώς το Dettol μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς και καθαροί.

Ποια είναι τα πιο κοινά βακτήρια και ιοί; 

Έχετε πιθανώς ακούσει για βακτήρια σαλμονέλας, την αιτία δηλητηρίασης από τα τρόφιμα. Δείτε περισσότερα για την τροφική δηλητηρίαση και πρόληψη εδώ.

Ένα από τα πιο κοινά παθογόνα ιού είναι ο Ρινοϊός. Είναι υπεύθυνος για τη λοίμωξη από το κοινό κρυολόγημα. Μάθετε περισσότερα για τα κοινά μικρόβια και πώς εξαπλώνονται εδώ.

Πώς εξαπλώνονται τα βακτήρια και οι ιοί; 

Τα βακτήρια ευδοκιμούν σε υγρά περιβάλλοντα, ενώ οι ιοί (πιο μικροσκοπικά παθογόνα) χρειάζονται έναν ξενιστή (ανθρώπους ή/και ζώα) για να αναπαραχθούν. Στο κατάλληλο περιβάλλον, μερικά μικρόβια μπορούν να εξαπλωθούν γρήγορα. Υπάρχουν πολλά μέτρα που μπορείτε να εφαρμόσετε, με την υποστήριξη του Dettol, για να ελαχιστοποιήσετε την εξάπλωση και τα επιβλαβή αποτελέσματά τους.

Τα βακτήρια μπορούν να εμφανιστούν σε πολλές διαφορετικές επιφάνειες του σπιτιού σας που αγγίζετε τακτικά. Σκεφτείτε πάγκους κουζίνας, πόμολα, βρύσες, τηλεχειριστήρια και τηλέφωνα. Ορισμένες περιοχές του σπιτιού σας είναι περιοχές που προσελκύουν τα βακτήρια, ειδικότερα το μπάνιο σας.

Θυμηθείτε, μπορείτε να μεταφέρετε βακτήρια από έξω στο σπίτι σας.

Τα βακτήρια και οι ιοί μπορούν να προσκολληθούν στα ρούχα ή στα χέρια σας αφού αγγίξετε μολυσμένες επιφάνειες. Θέλουμε να αποφύγουμε να προσκαλέσουμε αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες στο σπίτι σας.

Τα βακτήρια μπορούν να ζήσουν τόσο σε κατοικίδια όσο και σε ανθρώπους και μπορούν να μεταφερθούν στο σπίτι σας. Μπορούν να ευδοκιμήσουν σε μολυσμένα τρόφιμα και ποτά, χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα, λερωμένες πάνες και υφάσματα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό.

none

Πώς να προστατευτείτε από βακτήρια και ιούς;

Ακολουθούν μερικές κορυφαίες συμβουλές.

  1. Πλύνετε τα χέρια σας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα με το Dettol Υγρό Κρεμοσάπουνο Χεριών. Εάν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, επιλέξτε το Dettol Απολυμαντικό Gel Χεριών για να σταματήσετε την εξάπλωση των μικροβίων.  
  2. Πάντα να πλένετε τα χέρια σας όταν μπαίνετε στο σπίτι απέξω, όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα, προτού προετοιμάσετε φαγητό, εάν έχετε χειριστεί λερωμένες πάνες, ιστούς ή ρούχα, όπου μπορούν να εξαπλωθούν μικρόβια. Δείτε πώς να πλένετε τα χέρια σας σωστά εδώ.
  3. Απολυμαίνετε τις επιφάνειες συχνα με το Dettol Αντιβακτηριδιακό Υγιεινή και Ασφάλεια σε Όλες τις Επιφάνειες.
  4. Διατηρείτε τις επιφάνειες προετοιμασίας φαγητού καθαρές και απολυμασμένες. Μετά την παρασκευή του φαγητού (ειδικά ωμό κρέας, ψάρι ή αυγά), χρησιμοποιήστε απολυμαντικό σπρέι ή σκουπίστε οποιαδήποτε επιφάνεια κουζίνας έχετε χρησιμοποιήσει. Καθαρίστε τα βρόμικα σκεύη, τα μαχαιροπήρουνα και τα πιατικά με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων.
  5. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε επιφάνειες στα μπάνια, όπως νεροχύτες, βρύσες, τουαλέτες. Χρησιμοποιήστε Dettol Αντιβακτηριδιακό All in One Απολυμαντικό Σπρέι.
  6. Προσέξτε ιδιαίτερα εάν κάποιος στην οικογένεια είναι άρρωστος. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιεί χαρτομάντηλα και τα απορρίπτει αμέσως μετά τη χρήση. Αποφύγετε την κοινή χρήση ειδών οικιακής χρήσης, όπως πετσέτες ή μαγειρικά σκεύη. Απολυμάνετε περιοχές στις οποίες έχει βρεθεί με Dettol Αντιβακτηριδιακά Πανάκια Επιφανειών Υγιεινή και Ασφάλεια, που εξουδετερώνουν το 99,9% των βακτηρίων.
  7. Γνωρίζατε ότι τα μικρόβια μπορούν να εξαπλωθούν στα ρούχα σας; Αφαιρέστε το 99,9% των βακτηρίων προσθέτοντας δύο καπάκια από το Dettol Αντιβακτηριδιακό Απολυμαντικό Ρούχων στο συρτάρι μαλακτικού υφάσματος, αυτό το ισχυρό καθαριστικό είναι αποτελεσματικό και σε πλύσεις χαμηλής θερμοκρασίας.
  8. Ιοί και βακτήρια μπορούν επίσης να βρεθούν σε μαλακές επιφάνειες: κουρτίνες, χαλιά, παλτά και καναπέδες. Ψεκάστε τα μαλακά έπιπλα με Dettol Αντιβακτηριδιακό All in One Απολυμαντικό Σπρέι για την απομάκρυνση του 99,9% των βακτηρίων και των ιών. Ιδιαίτερα χρήσιμο, εάν έχετε παιδιά που παίζουν στο σπίτι.

Η Ειδικότητά μας