Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
noneΜωρό και σκύλος

Τα κατοικίδιά σας και τα παιδιά σας: πώς να διατηρήσετε τα πράγματα καθαρά

Πώς να διατηρήσετε το σπίτι σας προστατευμένο από πιθανούς κινδύνους κατά το μεγάλωμα ενός μωρού και ενός κατοικίδιου

Οι νέοι γονείς (ή μελλοντικοί γονείς) πρέπει να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον στο οποίο τα μωρά τους να μπορούν να αναπτυχθούν. Μερικές φορές, σ’ αυτά τα περιβάλλοντα υπάρχουν κατοικίδια, και είναι μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν σκοπεύετε να έχετε ένα παιδί που αναπτύσσεται και ένα κατοικίδιο στο ίδιο σπίτι.

Δεν είναι όλα τα κατοικίδια για εσωτερικούς χώρους. Οι γάτες και οι σκύλοι αγαπούν την ύπαιθρο: εκεί παίζουν, μασάνε και σπαταλούν την ενέργειά τους. Είναι στη φύση τους, και γι’ αυτό η αντιμετώπιση των πιθανών μικροβίων και βακτηρίων που φέρνουν μαζί τους πρέπει να γίνει η προτεραιότητά σας.

Μπορούν τα μικρόβια να εξαπλωθούν από τα κατοικίδια;

Μερικά από τα μικρόβια που φέρουν τα κατοικίδια (όπως η σαλμονέλα και ο σταφυλόκοκκος) μπορούν να μεταδοθούν σε ανθρώπους. Για να προστατεύσετε το κατοικίδιό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα κατοικίδια έχουν εμβολιαστεί, έχουν λάβει θεραπεία για ψύλλους και τσιμπούρια και ότι πηγαίνουν στον κτηνίατρο όταν έχουν συμπτώματα ασθένειας. Η προστασία του κατοικίδιού σας είναι τόσο σημαντική όσο και η προστασία του σπιτιού σας.

Συμβουλές για την εφαρμογή καλής υγιεινής

Η διατήρηση της καθαριότητας του σπιτιού σας μπορεί να είναι δύσκολη αλλά είναι εξαιρετικά σημαντική για να προστατεύσετε και το κατοικίδιο και το παιδί σας από τα μικρόβια. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές όσον αφορά το φαγητό, το παιχνίδι και γενικά την υγιεινή.

Κατοικίδια και φαγητό

  • Το καθάρισμα από το φαγητό του κατοικίδιου σας είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν υπάρχουν παιδιά τριγύρω. Τα κατοικίδια που τρώνε ξηρά τροφή έχουν τη συνήθεια να μετακινούν τις κροκέτες από τα μπολ τους, εξαπλώνοντας ψίχουλα γεμάτα μικρόβια στο πάτωμα. Το παιδί σας μπορεί ήδη να περπατάει και αυτό είναι μια δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση. Μπορείτε να σταματήσετε την εξάπλωση των μικροβίων σε αυτήν την επικίνδυνη περιοχή με το Dettol Αντιβακτηριδιακό Power and Fresh Πολυκαθαριστικό.

Κατοικίδια και παιχνίδι

  • Αν τα κατοικίδιά σας μασάνε παιχνίδια ή παιχνίδια που έχουν έρθει στο σπίτι μετά από μια μεγάλη μέρα έξω, το μωρό σας μπορεί να θέλει και αυτό να παίξει. Αυτή είναι μια ακόμη δυνητικά επιβλαβής κατάσταση που μπορείτε να καταπολεμήσετε εξασφαλίζοντας την ασφάλεια του παιδιού σας. Για σκληρά πλαστικά ή ελαστικά παιχνίδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Dettol Power & Fresh Πανάκια Καθαρισμού Πολλαπλών Χρήσεων. Καθαρίστε τα παιχνίδια, ξεπλύνετε σχολαστικά και στεγνώστε τα πριν αφήσετε το κατοικίδιο να παίξει ξανά μαζί τους.
  • Αν πρόκειται για υφασμάτινα παιχνίδια, μπορείτε να τα πλύνετε στο χέρι ή να τα βάλετε στο πλυντήριο με Dettol Αντιβακτηριδιακό Απολυμαντικό Ρούχων.
none

Κατοικίδια και υγιεινή

  • Πλύνετε τα χέρια σας μετά την επαφή ή το παιχνίδι με κατοικίδια και κατά την προετοιμασία ή το σερβίρισμα φαγητού. Παρακινήστε τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο, ειδικά πριν το φαγητό αφού έχουν έρθει σε επαφή με κατοικίδια.
  • Διατηρήστε τα νύχια του κατοικίδιου λιμαρισμένα. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο γρατζουνιών. Οι πατούσες του σκύλου και τα νύχια της γάτας μπορούν να μαζέψουν βρομιά και άθελά τους να τη μεταφέρουν σε εσάς ή τα παιδιά σας. 
  • Δώστε στα κατοικίδιά σας το δικό τους μπολ φαγητού και αποθηκεύσετε και καθαρίστε το χωριστά από τα άλλα οικιακά σκεύη.
  • Να καθαρίζετε και να απολυμαίνετε τακτικά τα μπολ φαγητού του κατοικιδίου σας και να τα ξεπλένετε σχολαστικά με καθαρό ζεστό νερό. Μην ξεχνάτε να τα στεγνώνετε!
  • Δημιουργήστε χώρους στους οποίους να μην μπορεί να εισέλθει το κατοικίδιό σας. Ένας πάγκος κουζίνας ή οποιαδήποτε επιφάνεια όπου παρασκευάζεται και σερβίρεται φαγητό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να εξασφαλίσετε ότι ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο εξάπλωσης μικροβίων.
  • Αν εσείς ή τα παιδιά σας μοιράζεστε κρεβάτι με κατοικίδιο, χρησιμοποιήστε το Dettol Αντιβακτηριδιακό Απολυμαντικό Ρούχων για να εξασφαλίσετε ότι μειώνετε τους κινδύνους λοίμωξης.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τα προϊόντα που έχουμε διαθέσιμα για να διατηρήσετε το σπίτι σας προστατευμένο από δυνητικούς κινδύνους κατά το μεγάλωμα ενός μωρού και ενός κατοικίδιου, κάντε κλικ εδώ

Η Ειδικότητά μας