Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
nonedefault image alt

5 κορυφαίες συμβουλές για το πλύσιμο ρούχων του νεογέννητου μωρού

Πώς να βοηθήσετε την προστασία του νεογέννητου μωρού σας από επιβλαβή βακτήρια με υγιεινό πλύσιμο βρεφικών ρούχων.

Η φροντίδα της υγείας και της ευεξίας του μωρού σας είναι κορυφαία προτεραιότητα. Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας θα χρειαστεί χρόνο για να αναπτυχθεί. Είναι σημαντικό να προσέχετε σε αυτό το πιο ευάλωτο στάδιο, ενώ το μωρό σας προσαρμόζεται στον κόσμο. Η υγιεινή πλύση βρεφικών ρούχων είναι ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία του μωρού σας από επιβλαβή βακτήρια και ιούς. Αλλά πώς μπορείτε να πλένετε καλά τα ρούχα του μωρού, ενώ παράλληλα είστε ευγενικοί στο ευαίσθητο δέρμα; Το Dettol μπορεί να βοηθήσει.

Ακολουθούν οι πέντε κορυφαίες συμβουλές μας για την απομάκρυνση των βακτηρίων από τα βρεφικά ρούχα:

1. Ξεχωρίστε τα βρεφικά ρούχα

Πλύνετε τα ρούχα του μωρού σας ξεχωριστά. Με τη δική σας πλύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκληρότερα απορρυπαντικά και προϊόντα πλυντηρίου: το δέρμα σας είναι αρκετά ανθεκτικό για να το αντέξει. Αλλά το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας μπορεί να ερεθιστεί από πρόσθετα όπως βαφές και αρώματα.

Ένας άλλος λόγος για το ξεχωριστό πλύσιμο των βρεφικών ρούχων είναι ότι τα ρούχα του μωρού σας μπορούν να μολυνθούν από λεκέδες και βακτήρια από τα ρούχα σας.

2. Πλύνετε τα βρεφικά ρούχα του νεογέννητου με ένα απολυμαντικό ρούχων για ευαίσθητο δέρμα

Για να καθαρίσετε τα βρεφικά ρούχα υγιεινά, πλύνετέ τα με ένα κατάλληλο απορρυπαντικό για το μωρό και ένα αντιβακτηριδιακό καθαριστικό πλύσης, όπως το Αντιβακτηριδιακό Καθαριστικό Πλύσης Dettol για Ευαίσθητο Δέρμα. Απλά προσθέστε δύο καπάκια στη θήκη του μαλακτικού, για να σκοτώσετε το 99,9% των βακτηρίων ακόμη και σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία 20 °C. Το καθαριστικό μας είναι απαλλαγμένο από άρωμα και βαφές.

Το σιδέρωμα των πρόσφατα πλυμένων ρούχων του μωρού σας θα βοηθήσει να σκοτώσετε τα βακτήρια: η υψηλή θερμοκρασία θα λειτουργήσει ως αποστειρωτής.

3. Χρησιμοποιήστε ένα πιο ζεστό πλύσιμο για τα ρούχα του μωρού σας

Είναι δελεαστικό να πλένετε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες για εξοικονόμηση ενέργειας. Ωστόσο, τα νεογέννητα μωρά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, οπότε πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την προστασία τους από τυχόν βακτήρια που θα μπορούσαν να παραμείνουν μετά από μια πιο κρύα πλύση. Αυτά τα επιβλαβή βακτήρια και οι ιοί μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες και να εξαπλωθούν στα διάφορα ρούχα του πλυντηρίου, δημιουργώντας μια «σούπα μικροβίων». Πλένετε πάντα τα ρούχα του μωρού σας στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

none

4. Διπλό ξέβγαλμα

Με το δέρμα του μωρού σας να είναι τόσο ευαίσθητο, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε διπλό ξέβγαλμα στο πλυντήριό σας ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ειδικό απορρυπαντικό για βρεφικά ρούχα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι όλη η σαπουνάδα ξεπλένεται από τις ίνες των ρούχων και μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή τυχόν ερεθισμού την επόμενη φορά που θα φορεθούν τα ρούχα.

5. Στεγνώστε αμέσως τα πλυμένα ρούχα του νεογέννητου

Είναι εύκολο να αποσπάται η προσοχή σας με ένα νεογέννητο μωρό. Αλλά τα μικρόβια και τα βακτήρια μπορούν να ευδοκιμήσουν σε βρεγμένα ρούχα, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα. Επομένως, είναι σημαντικό να βγάζετε τα ρούχα του μωρού απευθείας από το πλυντήριο. Απλώστε τα για να στεγνώσουν ή βάλτε τα αμέσως στο στεγνωτήριο.

Εάν τα ρούχα του μωρού σας μείνουν στο μηχάνημα για 30 λεπτά ή περισσότερο, σας συνιστούμε να εκτελέσετε έναν δεύτερο κύκλο με το Καθαριστικό Πλύσης Dettol για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα βακτήρια απομακρύνονται.

Για πιο χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διατήρηση του σπιτιού και των ρούχων σας χωρίς βακτήρια και ιούς, κάντε κλικ εδώ.

Η Ειδικότητά μας