Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
none

Πώς να καθαρίζετε το πλυντήριο ρούχων σας

Θέλετε να κρατήσετε το πλυντήριο ρούχων σας σε καλή κατάσταση; Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για να προλάβετε τη συσσώρευση βακτηριδίων, οσμών, αλάτων και όχι μόνο.

Τα βρώμικα ρούχα οδηγούν σε βρώμικα πλυντήρια

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματά μας μπορούν να κρατήσουν δυσοσμία, βακτηρίδια και ιούς όσο περνάει ο καιρός. Σκεφτείτε τις μπλούζες και τις κάλτσες του παιδιού σας που φοράει στην προπόνηση, το κρεβατάκι του κατοικίδιου, τα εσώρουχά σας και όχι μόνο. Οι ρύποι από αυτά τα είδη μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του πλυντηρίου σας.

Πώς να καθαρίζετε το πλυντήριο ρούχων σας

1. Να καθαρίζετε τη θήκη του απορρυπαντικού

Αυτός ο μικρός χώρος μπορεί να είναι παράδεισος για την μούχλα, τα βακτηρίδια και το παλιό απορρυπαντικό που παραμένει. Αυτή η θήκη μπορεί να πιάσει αρκετά γρήγορα βρωμιά. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να την καθαρίζετε και να τη συντηρείτε τακτικά. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφαιρέστε τη θήκη αν είναι δυνατό, ψεκάστε την με αντιβακτηριδιακό καθαριστικό και τρίψτε την καλά. Τέλος ξεπλύνετε τη θήκη με νερό και σκουπίστε τη πριν την τοποθετήσετε ξανά στο πλυντήριο.

2. Καθαρίστε το φίλτρο και το λάστιχο της πόρτας

Αυτά πιάνουν βρωμιά, χνούδι, ύφασμα και άλλα υπολείμματα που θα μπορούσαν διαφορετικά να αιωρούνται στον κάδο του πλυντηρίου. Αφαιρέστε το φίλτρο και καθαρίστε το καλά. Τέλος, να σκουπίζετε τακτικά το λάστιχο της πόρτας.

none

3. Χρησιμοποιήστε το Dettol Απολυμαντικό Καθαριστικό Πλυντηρίου

Ακόμη και αν το πλυντήριο φαίνεται καθαρό, υπάρχει περίπτωση να μην είναι. Υπάρχουν πολλές γωνίες και εσοχές όπου μπορεί να κρυφτεί η βρωμιά. Συνιστούμε τη χρήση ενός πανίσχυρου καθαριστικού όπως το Dettol Απολυμαντικό Ρούχων* σε κενό κάδο για την απομάκρυνση βακτηριδίων, κρυμμένης βρομιάς, αλάτων και μούχλας. Χρησιμοποιήστε το κάθε 2 μήνες για υγιεινά ρούχα γεμάτα φρεσκάδα. 

4. Σταματήστε να στροβιλίζετε τα βακτηρίδια

Χρησιμοποιήστε το Dettol Απολυμαντικό Καθαριστικό Πλυντηρίου*. Αυτό το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετο στην καθημερινή πλύση σας και δρα ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης. Εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές που προκαλούν τα βακτηρίδια στα ρούχα. Και το καλύτερο είναι ότι αυτό το αντιβακτηριδιακό καθαριστικό προσφέρει επίσης 12 ώρες φρεσκάδας, ακόμη και όταν τα ρούχα έχουν μείνει νωπά στο πλυντήριο ρούχων.

Ακόμη και αν συχνά παραβλέπετε στο πλυντήριο  το καθάρισμα του ελατηρίου, δεν πρέπει να το κάνετε. Για πιο χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσον αφορά τη διατήρηση της καλής υγιεινής στο σπίτι σας, κάντε κλικ εδώ.

*Χρησιμοποιείτε τα βιοκτόνα με ασφάλεια. Διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τα στοιχεία του προϊόντος πριν από τη χρήση.

Η Ειδικοτητα μασ