Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
noneΚαθάρισμα τραπεζιού

Υγιεινή μπάνιου και εστίες

Γνωρίστε τις εστίες μικροβίων στο μπάνιο σας

Οι κορυφαίες 3 εστίες μικροβίων στο μπάνιο

1.) Επιφάνειες επαφής με τα χέρια

Οι επιφάνειες που έρχονται συχνά σε επαφή με τα χέρια όπως το καζανάκι της τουαλέτας, τα καθίσματα της τουαλέτας, τα χερούλια στις πόρτες και οι κάδοι απορριμμάτων μπορούν να μολυνθούν κατά τη φυσιολογική χρήση του μπάνιου. Η καλή υγιεινή είναι ακόμη πιο σημαντική αν έχετε ένα μικρό παιδί που διασκεδάζει ανακαλύπτοντας το νερό που τρέχει στις βρύσες και το καζανάκι,. Για να απομακρύνετε λίπη, βρωμιά και ρύπους να καθαρίζετε τακτικά. Επίσης, να απολυμαίνετε τακτικά τις επιφάνειες  που έρχονται σε επαφή με αντιβακτηριδιακό καθαριστικό όπως το σπρέι Dettol Power & Pure Μπάνιο που καθαρίζει δραστικά και απολυμαίνει χωρίς να αφήνει σκληρά χημικά κατάλοιπα.

none

2. Πανάκια/Σφουγγάρια

Τα πανάκια καθαρισμού και τα σφουγγάρια μπάνιου μπορεί να φιλοξενούν μικρόβια αν μένουν βρεγμένα. Να απολυμαίνετε τακτικά τα επαναχρησιμοποιούμενα πανάκια, πετσέτες και σφουγγάρια με πλύσιμο ξεχωριστά σε καυτό νερό (θερμοκρασία άνω των 60 °C) ή μούλιασμα σε διάλυμα με Dettol Aπολυμαντικό υγρό Επιφανειών.

3. Είδη Προσωπικής Υγιεινής 

Τα προσωπικά είδη όπως οδοντόβουρτσες και λίμες μπορούν να μολυνθούν και να δράσουν ως πηγή μικροβίων. Να αποθηκεύετε αυτά τα είδη σε σημεία όπου τα μικρόβια είναι δύσκολο να τα προσεγγίσουν και μετά τη χρήση να τα ξεπλένετε σχολαστικά με τρεχούμενο νερό και να τα στεγνώνετε γρήγορα.

Μην ξεχνάτε να πλένετε τα χέρια σας

Τα χέρια σας είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες επιμόλυνσης και μεταφοράς λοιμώξεων στο σπίτι. Φροντίστε να τα πλένετε με σαπούνι και καθαρό νερό μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να σταματήσετε την εξάπλωση των μικροβίων στο υπόλοιπο σπίτι, επισκεφθείτε τη σελίδα με τις συμβουλές μας εδώ (Υπερσύνδεσμος).

Η Ειδικότητά μας